Trapmeubel opent zicht op de tuin

De oorspronkelijke ruimte deelde de benedenverdieping en de tussenverdieping in deze privéwoning dysfunctioneel op in een leefruimte met open haard enerzijds en een eetruimte met zicht op de tuin anderzijds. Apart meubilair nam bijzonder veel ruimte in zonder praktisch te zijn. De woning zelf heeft geen bijzondere architecturale waarde noch uitstraling. De interieurarchitect ontwierp een centraal meubel in gelakte witte meubelplaat rondom een functionele trap. Deze trap slingert rondom het ingebouwde meubel in een verenigende beweging waardoor de twee ruimtes in een lichte zithoek met eetgelegenheid omgetoverd worden. Hierdoor wordt de vroegere donkere, hoger gelegen zithoek een aangename lichte plek met zicht tot in de tuin. De functies van de afzonderlijke meubelstukken worden opgenomen in het geheel. Zo worden bureel, bibliotheek, stockeerruimte voor administratie en multimedia allemaal geïntegreerd. Vanuit deze verbonden ruimtes biedt dit tuinzicht nu een aangename lichtinval die met esthetische verlichting te allen tijde voldoet aan de vereisten van een hedendaagse leefruimte. De open haard, verwerkt in een zwarte muur, contrasteert met het witte meubelvlak waardoor de gloed intenser schijnt. De creativiteit van de ontwerper gecombineerd met de pertinente vraag naar rustgevende eenvoud van de klant geven een eigen(tijdse) invulling aan dit frisse en esthetische privé-project. Dit project illustreert de ingenieuze aanpak van de interieurarchitect om met het accent op vormgeving in een sobere aanpak de complexiteit van de vraag van de klant te materialiseren.

← Terug